Yulaflı Ve Patatesli Kroket
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yulaflı Ve Patatesli Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yulaflı Ve Patatesli Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup rendeleyin. Taze soğan, maydanoz ve jambonu kıyın.
  2. Bir kapta patates, soğan, maydanoz, jambon, mısır, ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın.
  3. Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin. Yumurtayı çırpın.
  4. Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın. Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Sıvıyağı kızdırın. Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
  6. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Çıtır çıtır lezzetiyle patates köftesi tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Yulaflı Tarifler Patatesli Tarifler Kızartma Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte