Yufkada Ispanaklı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufkada Ispanaklı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos:

Yufkada Ispanaklı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak hafif yumuşayınca ateşten alın.
  2. Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  3. 1 tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak muhafaza edin.
  4. Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  5. Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına iyice yapışmasını sağlayıp içine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Yufka parçalarını yerleştirin.
  6. Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün.
  7. Yufkanını kenarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik hamur ile hazırlanan ıspanaklı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte