Limonlu Bisküvi Tartı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Bisküvi Tartı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Süslemek için:

Limonlu Bisküvi Tartı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bisküvileri ufalayın, margarini eritip soğutun. Bisküvi, fındık ve margarini derin bir kâsede iyice yoğurun. Hamurun toparlanması için çok az su ilave edebilirsiniz.
  2. 20 cm çapinda tart kalıbını hafiçe yağlayın. Hamuru kalıbın her yanına eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek yayın. 180 derecede 10 dakika fırınlayın.
  3. Üzeri için; limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. Süt kreması ilave edip karıştırın. Limon suyu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın.
  5. Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  6. Tart tamamen soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında bekletin.
  7. Servis yapacağınız zaman limonu yarım ince dilimler halinde kesip tartın üzerini süsleyin. Kremşantiyi sıkma torbasına doldurup tartın kenarlarını süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte