Kerevizli Lahana Bohçası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kerevizli Lahana Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

Kerevizli Lahana Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Lahana yapraklarını kaynar tuzlu suya atıp çıkarın ve süzgece alın. Soğanları soyup kıyın. 
  3. Bir çay bardağı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyip kavurun.
  4. Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber serpip yarım çay bardağı sıcak su ilave edin.
  5. Pirinçler diri kıvamda yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  6. Kerevizleri süzün ve içlerini pirinçli karışımla doldurun. Lahana yapraklarını açıp her birinin ortasına bir kereviz dolması yerleştirin ve lahanayı bohça şeklinde sarıp ağız kısmını maydanoz saplarıyla bağlayın. 
  7. Lahana bohçalarını tencereye dizip sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı ekleyin.
  8. Su kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Kabaklı ve irmikli köfte
Soğanlı içli köfte