Kabaklı Ve İrmikli Köfte
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabaklı Ve İrmikli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Ve İrmikli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kabakları küp doğrayıp tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Tencerenin kapağını kapatıp kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp, yemeklik doğradığınız soğan ile taze soğanı birlikte kavurun. İnce kıydığınız sarımsağı ilave edin. Kabakların suyunu iyice süzdürüp derin bir aba alın. Soğan ve sarımsakları ilave edin.  Ekmekleri kızartıp ufalayarak kabağa ilave edin. Ufalanmış beyaz peynir, hafif çırpılmış yumurtalar ve rendelenmiş gravyer peynirini ekleyip yoğurun. İnce kıydığınız dereotu, tuz ve karabiberi de ilave edip tekrar yoğurun. Karışım sulu olursa irmik ekleyin. Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin. Köfteleri irmiğe bulayıp kalan zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Bakliyat Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Bowl
Vejetaryen Bowl
Mısır Kaburga
Vejetaryenler için sebze köftesi
Soğanlı içli köfte
Fırında elma dilim patates