Ev Yapımı Böğürtlen Sos
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ekşi-tatlı sevenler için harika bir tarifimiz var. Hem pasta, hem tatlı, hem de salataların içerisinde kullanılan böğürtlen sos, yemeklerin lezzetini arttırmasıyla bilinir. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu sos, özellikle tatlı yapımında tercih edilir. İsteğe göre ahududu ve yaban mersini gibi farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırsa, ev yapımı böğürtlen sosu tarifine geçebiliriz.

Tatlı yaparken ihtiyaç duyacağınız çikolatalı ganaj ve ev yapımı karamel tarifini de buraya bırakıyoruz.

Ev Yapımı Böğürtlen Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Böğürtlen Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye su ve şeker eklenir. (Taneli bir sos istiyorsanız şeker ve suyu 5 - 10 dk kaynatın ve şerbet kıvamına getirin)
  2. Böğürtlenler ve limon suyu ve 3-5 dk kaynatılır.
  3. Bir blender yardımıyla çekilir ve 1-2 saat buzdolabında soğutulur.
  4. Muhallebi tarzındaki tatlılarda veya dondurmalarda istenilen şekilde sos olarak kullanılır.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Sos Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Sugo di Pomodoro
Chipotle sos
Ranchero dip sos
Blue Cheese Sos
Sıcak ıspanaklı dip & kıtırlar
Royal İcing