Kuru Meyveli Granola Bar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Granola, kuru meyve ve kuruyemişlerle hazırlanan bir atıştırmalıktır. Genellikle 'enerji bar' olarak da bilinen bu besinler, vücuda enerji vermesiyle bilinir. Marketlerde hazır olarak satılsa da, evde yapılan granolanın lezzeti bir başkadır. Hazırsanız, kuru meyveli granola bar tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ev yapımı çıtır granola ve karabuğday granola tarifine de göz atın.

Kuru Meyveli Granola Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Meyveli Granola Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 160 derecede ısıtın. Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi, kabak çekirdeği içi, keten tohumu, susam, badem veya fındığı büyük bir kaseye alıp harmanlayın.
  2. Kızarmış olan yulaf karışımını geniş bir kaseye alın. Ballı karışımı yulaflı karışımın üzerine döküp hızlı hareketlerle karıştırın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız karışımı kağıdın üzerine ekleyip elinizle üzerini düzleyin.
  4. Sıcak fırında 15 dakika pişirin. Karışımı içinde yağlı kağıt bulunan dikdörtgen bir kaba doldurun.
  5. Kaşığın tersiyle bastırıp üzerini düzleyin. 160 dereceye ayarladığınız sıcak fırında 30 dakika pişirin.
  6. Pişirme işleminin son 5 dakikasında bal, fıstık ezmesi, esmer şeker, vanilya, tuz ve tarçını tencereye alıp karıştırarak eritin (şekerin yanmaması için bu işlemi çok dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor).
  7. Fırından aldıktan sonra sıcağa yakın ılıkken keskin bir bıçakla dikdörtgen parçalar şeklinde kesin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Yulaflı Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye