Badem Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Badem Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Badem Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Küçük tabaklarda büyük lezzetler sunun. Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayınca kısık ateşe alıp katılaşıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  3. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Üzerine bir kaç damla su serpip ılınmaya bırakın.
  4. Tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın. Karışım beyazlaşınca toz bademi ekleyip yoğurun ve küçük parçalar kopartıp şekil verin.
  5. İsteğe göre üzerine birer badem yerleştirin. Eritilmiş çikolatayı üzerlerine gezdirerek süsleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, meşhur Edirne usulü badem ezmesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye