Vegan Peynir
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde peynir yapmayı hiç denediniz mi? Vegan menülerine uygun olacak şekilde hazırlanan bu peynirin içinde kaju, tuz, bitkisel jelatin ve tahin kullanılmaktadır. Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan peynir nasıl yapılır birlikte görelim.

Vegan menemen ve kalsiyumlu dereotlu badem peyniri tarifine de göz atın.

Vegan Peynir Tarifi İçin

Malzemeler

Vegan Peynir

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kajuları bir kasenin içerisine alın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  2. Kajuları bu suyun içerisinde ortalama 6 saat kadar bekletin.
  3. Bekleme süresinin sonunda kajuların suyunu süzün. 
  4. Bir bardak ılık su, kaya tuzu, tahin ve kajuları blenderdan geçirin.
  5. Başka bir kasede agar agar'ı ve bir su bardağı suyu karıştırarak jelatini eritin.
  6. Agar agarı blenderdan geçirdiğiniz karışıma ekleyin.
  7. Hazırladığınız karışımı kare bir kalıbın içerisine alarak buzlukta 1 saat boyunca bekletin. Peyniriniz hazır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie