Kurabiye Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den veganlar için yemeklerin yanında tüketebileceğiniz sağlıklı bir ekmek tarifini sizlere sunuyoruz. Yapımında yulaf unu, ceviz, keten tohumu, chia tohumu ve badem kullanılan bu ekmek, sıcak bir şekilde servis edilmelidir.

Kurabiye Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Kurabiye Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keten tohumlarını mutfak robotunda çektirin.
  2. Chia tohumlarıyla karıştırıp, üzerine çeyrek çay bardağı kadar ılık su koyduktan sonra jelleşmesi için kenarda bekletin.
  3. Cevizleri; yarısı toz, yarısı hafif iri kalacak şekilde mutfak robotundan geçirin.
  4. Tüm malzemeleri ve jelleşen chia-keten tohumu karışımını iyice harmanladıktan sonra orta sertlikte bir hamur elde edin.
  5. Elle şekil verilebilecek bir hamur elde edene su ekleyin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde somun ekmek şeklini verdikten sonra 175 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Yulaflı Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Ekmek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie