Kabak Cips
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Güney Amerika olarak bilinen yeşil kabak, Türkiye'de en çok İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Antioksidan özelliği sayesinde tümör hücrelerini azaltarak kanser riskini düşürür. Kalp hastalarına önerilen bu besin, kabak mücver veya kabak köftesi gibi pratik tariflerde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, atıştırmalık kabak cip tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kabak Cips Kaç Kaloridir?

Kabak cipsin bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Diyet listeleri için sunulan bu tarifi, ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için sunulan meşhur kabak detoksu diyetini de buraya bırakıyoruz.

Kabak Cips Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Cips

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle fırını 90 dereceye ayarlayın. Fırın ısınırken kabağı ince ince dilimleyin.
  2. Dilimlediğiniz kabakları zeytinyağı ve sirke ile harmanlayın. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin.
  3. Ardından kabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzerine tuz serpiştirin.
  4. Kabakları yaklaşık 2 saat kadar pişirin. Pişirme işleminin ardından sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kişi sayısına göre tarifteki malzemelerin ölçüsünü arttırabilirsiniz.
  • Dilerseniz, kabakların kabuğunu soyarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce dilimlenmiş kabakları tuzlu suda dinlendirin ve kurumasını bekleyin. Böylece rengini canlı tutabilirsiniz.
  • Kabak cipslere ek olarak patates de ilave edebilirsiniz. Kabak dilimleri soğumaya başladığında tepsiden alarak kağıt havluda bekletin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kabaklı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Hafif Yemekler Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie