Kabak Bastı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten nefis bir tarif. Düşük kalorisi ve az malzemesiyle çok sevilen kabak bastıyı, ana yemek olarak sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, kabak bastı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak beli bağlı ve kabak çiçeği dolması tarifine de göz atın. Daha fazlası için kabaklı tarifler sayfamıza göz atın.

Kabak Bastı Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Bastı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle kabaklar küp şeklinde doğranır.
  2. Bir tencereye yağ, soğan ve sarımsaklar alınır.
  3. Soğan ve sarımsak kavrulur.
  4. Soğanların rengi pembeleşmeye başladığında üzerine salça eklenir.
  5. Daha sonra doğranmış kabaklar eklenir ve baharat ile tatlandırılır.
  6. En son fesleğen ilave edilir ve üzerine biraz su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  7. Hazırlanan kabak bastı, dereotu serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Tencere Yemekleri Kabaklı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie