Buğdaylı Mercimek Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin. İçeriğindeki bakır sayesinde vücut mercimekteki demiri en iyi şekilde özümseyebiliyor. Mercimek ayrıca potasyum zengini de. 100 gramında tam 980 mg potasyum, 347 mg fosfor ve 127 mg kalsiyum bulunuyor. Peki, buğdaylı mercimek çorbası nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, tarif detaylarına geçebiliriz.

Dilerseniz, klasik mercimek çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Buğdaylı Mercimek Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
  2. Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün.
  3. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  4. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Buğdaylı Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

  1. Buğdaylı mercimek çorbasının 1 porsiyonu 190 kaloridir. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie