Böğürtlenli Chia Bar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Böğürtlenli Chia Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Böğürtlenli Chia Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir sos tenceresinde böğürtlenleri iyice ezin. İçine chia tohumlarını ve akçaağaç şurubunu ekleyin. 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından karışımınızı orta derecede ateşin üzerine alın. Arada karıştırmayı unutmayın. Üç-beş dakika hafif koyulaşmaya başlayana kadar kaynatın. Ateşten alın ve ılınması için kenara koyun. Fırını 190 dereceye ayarlayın ve önden ısıtın. Başka bir kapta esmer pirinç unu, yulaf, badem unu, tuz, karbonat ve tarçını karıştırın. İçine erimiş tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek iyice birbirine değmelerini sağlayın.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yulaflı karışımın yarısına yakın miktarını tepsiye yayın. Üzerine böğürtlenli karışımı dağıtın, iyice yayın. Kalan yulaflı karışımı yine böğürtlen karışımının üzerine yayın. Sıkıştırmak için bastırmayın. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 45-55 dakika, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kağıttan yavaşça ayırarak, ince uzun parçalara ayırın.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Chia tohumlu tuzlu bisküvi tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie