ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ CHİA TOHUMLU TUZLU BİSKÜVİ

Chia tohumlu tuzlu bisküvi

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Chia tohumlu tuzlu bisküvi tarifi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı chia tohumu
  • Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
  • Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
  • Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı tam buğday unu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Chia tohumlu tuzlu bisküvi Nasıl Yapılır

Chia tohumu, ay çekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, yulaf ezmesi, buğday unu ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Zeytinyağı ve suyu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kabın üzerini streç filmle sarıp 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine bir kat yağlı kağıt serin ve bir merdane yardımıyla açın. Yağlı kağıdı üzerinden alıp keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.