Chia Tohumlu Tuzlu Bisküvi

Chia Tohumlu Tuzlu Bisküvi
24 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Chia Tohumlu Tuzlu Bisküvi için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı chia tohumu
  • Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
  • Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
  • Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı tam buğday unu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
Chia Tohumlu Tuzlu Bisküvi

Nasıl Yapılır

Chia tohumu, ay çekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, yulaf ezmesi, buğday unu ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Zeytinyağı ve suyu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kabın üzerini streç filmle sarıp 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine bir kat yağlı kağıt serin ve bir merdane yardımıyla açın. Yağlı kağıdı üzerinden alıp keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo