Avokadolu Ve Tavuklu Yassı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Avokadolu Ve Tavuklu Yassı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Avokadolu Ve Tavuklu Yassı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı, acı biber, acı biber sosu, sarımsak ve baharatları blender’dan geçirin. Daha sonra tavuklarınızı bu karışım ile marine edip, 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  2. Ispanaklı yassı ekmek için; ıspanakları orta ateşte 1 dakika kavurun. Süzgece alıp bastırarak iyice suyunu çıkarın. Blender’da püre haline getirin. Un, maya ve tuzu karıştırın. Yoğurt ve 50 ml sıcak suyu karıştırarak un karışımına ekleyip yoğurun. Daha sonra ıspanakları ekleyip yumuşak hamur elde edinceye kadar tekrar yoğurun. Gerekirse ekstra un ekleyin. İçi yağlanmış derin bir kase içine alın ve streç film ile üzerini kaplayıp kabarmasını bekleyin. 6 eşit bezeye bölün ve her birini 3 mm kalınlığında açın. Orta-yüksek ateşte yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirin.
  3. Avokadolu salsa için; ızgara tavasını ocağa alıp iyice ısıtın. Tüm malzemeleri tavaya ekleyerek hafif soteleyin. Lime’ı ikiye bölün ve iç kısımlarını tavada hafif kızartın.
  4. Marine ettiğiniz tavukları çıkarıp üzerine tekrar yağ gezdirin. Izgara tavasında çevirerek 6-7 dakika pişirin. 5 dakika bekletip 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
  5. Servis için; yassı ekmeklerin üzerine süzme yoğurdu yayın, sonra tavuk dilimlerini, ikiye kesilmiş domatesleri, salsayı ve kişniş yapraklarını ekleyip yarım lime ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tavuk Yemekleri Ekmek Tarifleri Et Tarifleri Avokadolu Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie