Armut Crumble
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den meyveli tatlıların en lezzetlisi olan armut crumble tarifini sizlere sunuyoruz. İçinde armut olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis armutlu tatlılar sayfamızı buraya bırakıyoruz. 

Armut Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Armut Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutları ince doğrayıp, çekirdeklerini çıkarın ve tavada biraz şeker, tarçın ve muskat rendesiyle pişirin.
  2. Fındıkları çok fazla ufalamadan, iri kalacak şekilde blender’dan geçirin.
  3. Dilerseniz bıçakla doğrayın. Ardından kalan malzemeleri karıştırın.
  4. Kum gibi, iki parmağınızla alıp bastırdığınızda hafifçe birleşecek kıvamlı bir hamur elde etmeye çalışın.
  5. Eğer çok dağıldığını düşünüyorsanız 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyin.
  6. Hamuru hafifçe bastırarak, parçalar halinde pişmiş armutların üzerine gezdirin.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika, hamurun üstü hafif altın rengi olana kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Tatlı Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie