Ciğer Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ciğer Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Ciğer Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zarı çıkarılmış kuzu ciğerini küp şeklinde doğrayıp bol suyla yıkayın ve süzün. Soğanın kabuklarını soyup kıyın. Maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın.
  2. Geniş bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Ciğeri ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika (2 dakikadan fazla olmasın, çünkü ciğer fazla pişince sertleşir) daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edip 10 dakika pişirin.
  3. Terbiyesi için, yumurta sarıları ve sirkeyi bir kasede iyice çırpın. Pişmekte olan çorba suyundan 2 çorba kaşığı kadarını alıp inceltin.
  4. 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Sürekli karıştırarak azar azar çorbaya ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Maydanoz ve naneyi serpiştirin. Karıştırıp 10 dakika dinlendirin.
  5. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Taze öğütülmüş karabiber ve kalan tarçını serpiştirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, nefis kelle paça çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Çocuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan