Maş Fasulyesi Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye’de Akdeniz ve Güneydoğu bölgelerinde yetişen maş fasulyesinin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Faydasının yanı sıra lezzetli tarifler ile mutfaklarımızdan eksik olmayan maş fasulyesi düşük kalorisi ile vazgeçilmezdir. Maş fasulyesi yemeğini mutlaka denemelisiniz. Tarifin detayları aşağıda…

Maş fasulyesiyle yapılan alternatifler için maş fasulyesi salatası, ezme maş fasulyesi, maş fasulyeli ve süzme yoğurtlu kabak tariflerine göz atabilirsiniz.

Maş Fasulyesi Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Maş Fasulyesi Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maş fasulyesi sert bir bakliyattır. Tencere de diğer malzemeler ile birleştirilmeden önce ya suda bekletilmelidir ya da haşlanmalıdır.
  2. 1 su bardağı maş fasulyesi bir gece önceden su içerisinde bırakılır. 
  3. Tencereye yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  4. Ardından ezilmiş ya da doğranmış sarımsak eklenir. 
  5. Karışım renk almaya başladığında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Maş fasulyeleri, baharatlar ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  7. Kontrollü bir şekilde pişirilmelidir. Duruma göre su eklemesi yapılabilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Tencere Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi