Kıymalı Nohut Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yetiştirilmesi kolay bir bitki olan nohut, ülkemizde genellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Ülkemizde nohut üretiminin en çok olduğu iller Konya, Uşak ve Kırşehir'dir. Nohut ile 15 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli ve doyurucu kıymalı Nohut yemeği için hazırsanız tarif aşağıda. 

Nohut ile yapılan alternatif tarifler için etli nohut yemeği, nohut dürümü ve baharatlı nohut cips tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Nohut Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohutlar bir gece önceden suda bırakılır. 
  2. Yağ tencereye alınır. Soğan yemeklik doğranarak tencereye alınır. 
  3. Kıyma eklenerek soğan ile kıyma kavrulur. 
  4. Biberler yıkanır, doğranır ve tencereye eklenir. 
  5. Salçalar eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Tuz ve karabiber eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Nohutları bir gece önceden ıslatmak, daha çabuk pişmesini ve yumuşamasını sağlar.
  • Nohutları ıslattığınız suya bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresini kısaltmak için, nohutları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Farklı Et Yemekleri Bakliyat Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi