Fellah Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 22 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adana yöresi ile özdeşleşen fellah köftenin ismi, Arapça kökenlidir ve 'çiftçi' anlamına gelir. İnce bulgur ile hazırlanan bu yemeğin, karbonhidrat ve potasyum değeri oldukça yüksektir. Ölçülü bir şekilde tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılar. Özellikle Akdeniz ve İç Anadolu'da yaygınlaşan bu besin, bazı yörelerde sarımsaklı köfte adıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, orijinal fellah köftesi tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Fellah Köftesi Kaç Kaloridir?

Dilerseniz akşam öğünlerinde ve ana yemeklerde tercih edilen, hem et, hem de sebzeyle hazırlanabilen köfte tariflerine göz atabilir, püf noktaları ve servis önerileri ile kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Fellah Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Sosu için

Üzeri için

Fellah Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Fellah köfteyi, fırında sebze ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Fellah köftesi yaparken kullanılacak bulgur oldukça önemlidir. İnce kısırlık bulgur kullanarak köftenin kıvamını tutturabilirsiniz.
  • Köftenin lezzetini arttırmak için, şekil verdiğiniz harçları buzdolabında 30 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Sos hazırlarken önce salçayı ve baharatları koyun. Sarımsağı sosun en sonunda koyarak aromasını arttırabilirsiniz.
  • Köfteyi servis ederken üzerine bir miktar nar ekşisi ekleyerek tadını güzelleştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Video Tarifler Hatay Mutfağı

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi