Ermeni Usulü Fasulye Pilaki
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Aydın Demir'den yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir salata tarifi. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan fasulye pilakiyi, bu kez Ermenistan mutfağındaki versiyonuyla sizlerin beğenisine sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, Ermeni usulü fasulye pilaki tarifine geçebiliriz.

Barbunya pilaki ve fırında bamya pilaki tarifine de göz atın.

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle fasulyeleri akşamdan ıslayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyun. İçerisine fasulye, kereviz, soğan ve sarımsağı ekleyerek 3-5 dakika kısık ateşte kavurun.
  3. Daha sonra geriye kalan malzemeleri de ilave edip 1 dakika daha kavurun.
  4. Üzerine 1-2 parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekip yağa binene kadar kapalı kapalı bir şekilde pişirin.
  5. Fasulyeler pişip yağa bindikten sonra, tencerede soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan yemeği servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yılbaşı Yemekleri Salata Tarifleri Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi