Beluga Mercimekli Dolma-Sarma
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetlerine hayran kalacağınız beluga mercimekli dolma-sarma tarifini sizlere sunuyoruz. Demir, çinko, magnezyum ve fosfor bakımından zengin olan beluga mercimeği, anemi riskini azaltır. Vücuttaki enfeksiyonlarla savaşan beluga mercimeği, kemik ve diş sağlığını da korur. Beluga mercimeği, kuru patlıcan ve dolmalık biber ile hazırlanan nefis dolma ve sarma tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sebzeli et sarma ve bakliyatlı biber dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Beluga Mercimekli Dolma-Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için

Servis için

Beluga Mercimekli Dolma-Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru patlıcanlar ile biberleri 15 dakika, lahana yapraklarını ise 10 dakika süreyle suda haşlayın.
  2. Siyah mercimek, kuru soğan ve yeşillikleri bir kaba alarak harmanlayın. Son olarak ceviz içi, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, kimyon ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
  3. Biber ve patlıcanları bu içle doldurun, lahana yapraklarını siyah mercimekli iç ile sardıktan sonra bir tencereye yerleştirin.
  4. Üzerine 1/2 çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek 10 dakika pişirin.
  5. Ilık hale gelince servis tabağına alın ve limon dilimleri ile süsledikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Sarma Tarifleri Davet Yemekleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi