Yulaflı Buğdaylı Çorba
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yulaflı Buğdaylı Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Yulaflı Buğdaylı Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tarif ve yapım: Deniz Orhun 
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  1. Buğdayı haşlayın ve bir kaseye alın.
  2. İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı, 1/4 su bardağı suda şeffaflaşıncaya kadar pişirin. 
  3. Yağı ekleyin ve bir kez daha çevirin. Tavuk suyu ve suyu ekleyin. Yulafları ve haşlanmış buğdayı ilave edip pişirin.
  4. Süt ile yoğurdu terbiye ederek ekleyip pişirin. Üzerini tereyağlı kırmızıbiber, biberiye/nane/kekik ile süsleyebilirsiniz.

Buğday çorbası tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Yulaflı Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası