Tavuk Etli Kestane Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Kestane Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Kestane Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Tavuk etini ekleyip her iki tarafını kızartın. Üzerine defne yaprağı ve 4 su bardağı sıcak su ekleyip tavuğu haşlayın. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin.

Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Bir yemek kaşığı unu ilave edin. 4 su bardağı tavuk suyunu da ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın.

Kestane püresini ekleyip 4-5 dakika pişirin. El blenderi ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çekin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapın.

Tavuk eti yerine sade bir tarif arıyorsanız, klasik kestane çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası