Supa Topcheta
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Supa Topcheta, Bulgaristan mutfağına özgü bir çorba yemeğidir. Terbiyeli suyu ve köftesiyle damaklarda iz bırakır. Lezzetli olduğu kadar besleyicidir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için romen çorbasıaraka çorbası ve telbine çorbası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Supa Topcheta Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için;

Çorbası için;

Terbiyesi için;

Supa Topcheta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için olan malzemelerden un hariç hepsini karıştırın ve köfteler haline getirin. 
  2. Bir tepsiye unu serpin ve yaptığınız köfteleri un içerisine bulayın. 
  3. Bir tencerede yağ ısıtın ve köfteleri yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri bir kenara alın.
  4. Kalan yağı aynı tencerede ısıtın.
  5. Soğan, kereviz sapları, patates ve havucu ekleyerek yağda kavurun. Baharatlarını ekledikten sonra su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Pişmeye yakın köfteleri ilave edin. 
  6. Yumurta, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın içerisine yavaş yavaş çorbanın suyundan koyarak çırpın. 
  7. Karışımları birleştirerek servis edin. 
  8. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası