Osmanlı ve Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan paşa çorbası, tavuk, nohut ve tel şehriyenin birleşimiyle hazırlanır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu paşa çorbası tarifi, yoğurt ve unun özel karışımıyla hem besleyici hem de doyurucu bir öğün sunar. Üzerine eklenen tereyağı ve kırmızı toz biber sosuyla sofralarda hem görsel hem de lezzet olarak fark yaratan paşa çorbası tarifi, özellikle davet sofraları veya hafif ama zengin bir öğün isteyenler için ideal bir seçenek olarak öne çıkar. Peki; paşa çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Avşor Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon paşa çorbası 220 kaloridir.
Çorba için:
Üzeri için:
Tavuk:
Nohut:
Tel Şehriye:
Yoğurt ve Un:
Tavuk Suyu:
Üzeri için Sos: