Mahluta Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Malatya, Şanlıurfa, Tunceli, Antep ve Adıyaman'da çok meşhur olan mahluta çorbası, kırmızı mercimek ve pirinç ile hazırlanır. Üzeri naneli yağ zenginleştirilen bu çorba, özellikle kış aylarında sıcak bir başlangıç yapmak için tüketilir.

Kamhi çorbası ve araka çorbası tarifine de göz atın.

Mahluta Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Mahluta Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı iri doğrayın ve tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blenderdan geçirin. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine biber salçası ve kırmızı pul biberi ilave edin.
  3. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ dökün. Nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Öğle Yemeği Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası