Konsome Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konsome, 'berrak sıvı' anlamına gelmektedir. Et, tavuk ya da balık ile de yapılabilir. Oldukça lezzetli ve besleyicidir. Genellikle çorba olarak tüketilir. Konsome için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için gırar çorbasıaztek çorbası ve miso çorbası tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Konsome Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Konsome Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma geniş bir yoğurma kabına alınır. 
  2. Soğan yemeklik doğranır. 
  3. Havuç küçük küpler halinde doğranır. 
  4. Maydanoz kıyılır. 
  5. Kereviz sapı küçük küçük doğranır. 
  6. Malzemeler kıymanın bulunduğu kapta birleştirilerek yoğurulur. 
  7. İri 2-3 köfte haline getirerek suyun içerisine atın ve pişmeye bırakın. Su yüzeyine çıkan köpükleri toplayın. 
  8. Pişen çorbayı tülbentten geçirin. Berrak bir su kalmalıdır. 
  9. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Komsome Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Bu çorbayı aynı şekilde tavuk ya da balıkla da yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası