Ekşili Malhıta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ekşili malhıta, mercimek, pazı ve koruk suyu ile hazırlanan yöresel bir çorba çeşididir. Kilis mutfağında sık sık tüketilen bu çorba, limon eklendiği için hafif ekşi bir tada sahiptir. Üzeri baharatlarla zenginleştirilen ekşili malhıta çorbasını denemek isteyenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Yöresel tatlar sevenler için dımbıl çorbası, darı çorbası tarifine de göz atın.

Ekşili Malhıta Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Malhıta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimek yıkanır ve süzülür. Tencereye eklenir.
  2. Üzerine su eklenerek pişirilir. 
  3. Mercimekler piştikten sonra içerisine pazılar eklenerek karıştırılır. 
  4. 3 diş sarımsak ezilir, koruk suyu ve baharatla ile birlikte içerisine eklenir.
  5. Zeytinyağı bir tavaya alınır ve ısınınca kalan sarımsaklar ve 1 tatlı kaşığı nane yağda kavrulur. Çorba içerisine ilave edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası