DAHA FAZLA TARİF
Düğün Çorbası
Güncelleme tarihi:
02 Mart 2021
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Düğün Çorbası Tarifi İçin malzemeler
300 gr kemikli koyun eti
1 soğan 10 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Üzeri için
25 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır
250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun.
Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın.
Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
Etli Çorba Tarifleri
Çorba Tarifleri
Yöresel Tarifler
Ramazan Tarifleri
Sevdikleriniz ile paylaşın
Aynı Kategoriden Tarifler
Mücver omlet
Avokadolu Yayla Çorbası
Göce Çorbası