İstanbul Öğrenci Mekanları: Öğrencilere Uygun 10 Ucuz Mekan

Eray Kılıç

Lezzet.com.tr Yazarı erayamail@gmail.com
İstanbul'da öğrencilerin gidebileceği en iyi ve ucuz mekanlar nelerdir? İşte, İstanbul'da her öğrencinin bilmesi gereken uygun fiyatlı 10 öğrenci mekanı:

Hangimizin öğrencilik yıllarımıza dair anısı yok ki? Gezdik, eğlendik, güldük, ağladık. Hele o pastane, kafe sohbetleri yok mu, unutulur mu? Size bu sefer en güzel, en uygun fiyatlı mekanları seçtim.

İstanbul'da Keşfedilmesi Gereken Öğrenci Mekanları

  1. Altıyol Sanat Cafe Bar


Kadıköy Altıyol’da uygun fiyatlı ve alkollü içeceklere sahip olan çok güzel bir kafedir. Alışkanlık haline gelebilecek kafenin ortamına hayran kalacaksınız. Lezzeti şahane, muhabbet güzel. 

Kadıköy/İstanbu

  1. J'adore Chocolatier


Çok eski bir Fransız Pastanesi olan J'adore öğrencilerin Taksim'deki en sık uğradıkları yerlerdendir. Gittiğinizde enfes bir tarif olan Oh La La Beatrice denemeyi unutmayın. YE-RİM.

Taksim/İstanbul

Google haritalarda bakın.

  1. Konak Kafe


Galata’daki mekanları sevmeyen yoktur değil mi? Galata’daki Konak Kafe de eşsiz bir manzarayla öğrencilerin gözde mekanlarından biri.

Taksim/İstanbul

İnstagram adresi: instagram.com/galatakonakcafe

Google haritalarda bakın.

  1. Keyif Kafe


Üsküdar sahilde bulunan Keyif İstanbul’da yine öğrenciler için hem ders çalışma hem de boğaz manzarasının tadını çıkarma için ideal mekanlardan biri. Hem Üsküdar havası, hem muhabbeti hem de lezzetli yemekler ve tatlılar vazgeçilmezler arasında yerini alacak.

Üsküdar/İstanbul

İnstagram adresi: instagram.com/keyifistanbul

Google haritalarda bakın.

  1. Benzin


Kadıköy'de Beşiktaş Vapur İskelesi'nin karşısında bulunan ve aynı anda 150 kişiyi ağırlayabilen mekânda üniversitelilerin tercih ettiği board oyunları bulunuyor. Kahvaltı ve yemeklerin fiyatları uygun. Birçok semtte şubesi olan Benzin keyifle vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Sadece yemek değil, içecekleri de güzel.

Kadıköy/İstanbul

İnstagram adresi: instagram.com/kadikoy.benzin

Google haritalarda bakın.

  1. Yer Fıstığı


Yer Fıstığı, yer fıstığı kabuklarını yerlere saçabileceğiniz, kendinizi rahat hissedip, eğlenebileceğiniz kafe ve bar konsepti ile dikkat çeken bir mekan. Üniversitelilerin özellikle hafta sonu için topluca gidilecek listelerinde başı çekiyor. Müziği de unutmuyorlar. Arkada çalan müzikler de keyfinize keyif katıyor. 

Caddebostan/İstanbul

İnstagram adresi: instagram.com/caddebostan.yerfistigi

Google haritalarda bakın.

  1. Karga


Uygun fiyatlarda yenilip içilebilecek Karga, dört katlı ahşap bir binayı mesken tutuyor. Menüsünde dünya mutfağına yer veren Karga'da fiyatlar uygun sayılacak fiyat aralıklarında. Kadıköy Barlar Sokağı'nın müdavimlerinin önemli tercihlerinden biri. Gidin, görün, oturun, deneyin derim.

Kadıköy/İstanbul

İnstagram adresi: instagram.com/kargakadikoy

Google haritalarda bakın.

  1. Destan Kafe


Ortaköy'de bulunan kahvelere gereksiz paralar vermek, kumpiriniz elinizde dökülerek dolaşmak istemiyorsanız Destan güzel bir seçim. Ortaköy'de kafe sıcaklığından dünya mutfağının bulunduğu rahat ve huzurlu bir mekan. Fiyatları da aldığınız hizmet ve bulunduğu konuma göre gayet uygun.

Ortaköy/İstanbul

Google haritalarda bakın.

  1. Sütlü Kahve


Fatih’te bulunan Sütlü Kahve İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt kampüsünde ve civarında okuyan öğrencilerin rağbet ettiği ve bazı tiyatrocuların da sıklıkla uğradıkları yer. İç dizaynı oldukça güzel ve ferah. Genelde üniversite öğrenci profiline hitap eden nezih bir ortamı var. Şiddetli tavsiye ederim ve güzel tatlılarını YE-RİM.

Fatih/İstanbul

İnstagram adresi: instagram.com/sutlukahveofficial

Google haritalarda bakın.

  1. Okkalı Kahve

Beşiktaş'ta yer alan samimi ve şirin mekan kahve ve çay çeşitleri ile öne çıkıyor. Mekan damla sakızlı, menengiç kahvesi, dibek kahvesi, okkalı ve kervansaray gibi çeşitleriyle kahve severleri memnun ediyor. Okkalı kahvede damaklara layık kahvelerin yanında doğal bitki çayları ve tatlı çeşitleri de mevcut.

Beşiktaş/İstanbul

Google haritalarda bakın.


Şunlara da göz atın;

  1. İstanbul kahvaltı mekanları
  2. İstanbul kendin pişir kendin ye mekanları
  3. İstanbul kahve mekanları
  4. İstanbul tatlı mekanları

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri