Tavuk Sosu Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuk sosu, tavuk etine lezzet ve nem katmak için hazırlanan bir sostur. Genellikle yağ, sıvı (tavuk suyu veya krema) ve baharatlarla hazırlanır. Sos, tavukla birlikte pişirildiğinde yemeğe zengin bir aroma ve kıvam kazandırır.

Tavuk sosu, tavuğun lezzetini artırmak için kullanılan bir sostur. Sosun temelinde genellikle yağ, sıvı ve baharatlar bulunur. Pişirme sırasında tavukla bütünleşerek yemeğe aroma ve kıvam kazandırır.

Klasik kremalı tavuk sosu için:

  1. Tereyağı veya sıvı yağ
  2. Un (kıvam vermek için)
  3. Tavuk suyu veya et suyu
  4. Krema veya süt
  5. Tuz ve karabiber
  6. Sarımsak (isteğe bağlı)
  7. Soğan (isteğe bağlı)
  8. Limon suyu (isteğe bağlı, aroma için)
  9. Taze veya kuru otlar (maydanoz, kekik, biberiye vb.)

Domates bazlı tavuk sosu için:

  1. Zeytinyağı veya tereyağı
  2. Soğan ve sarımsak
  3. Domates sosu veya rendelenmiş domates
  4. Tuz, karabiber, kırmızı biber
  5. Şeker (domatesin asiditesini dengelemek için)
  6. Kekik, fesleğen, biberiye gibi otlar

Şunlara da göz atın:

  1. Tavuk Terbiye Sosu Nasıl Yapılır?
  2. Tavuk En Güzel Nasıl Marine Edilir?
  3. Evde Tavuk Dönerin İçine Ne Konur?
  4. Tavuk Marine Sosu Nasıl Yapılır?
  5. Tavuk Çevirme Sosu Nasıl Hazırlanır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak