Geleneksel simit tarifinde yumurta yoktur. Yumurta sürüldüğünde simit daha parlak ve susamlar daha iyi yapışır. Ancak hamurun dokusu yumurtayla biraz daha yumuşak olur.
Geleneksel Türk simit tariflerinde hamura yumurta eklenmez; temel malzemeler un, su, maya, tuz ve pekmezli susamdır.
Bazı modern tariflerde simitlerin üstünü parlak yapmak için yumurta sarısı veya yumurta akı sürülebilir.
Yumurtalı hamur daha yumuşak ve yoğun olur; klasik çıtır simit dokusunu etkileyebilir.
Yumurtalı simit, biraz daha zengin bir tat ve renk sağlar, ama “gerçek simit”ten farklı bir sonuç ortaya çıkar.
Üstüne sürülen yumurta, susamın simide daha iyi yapışmasını sağlar.
Şunlara da göz atın: