Simit hamurunu yoğururken amaç, tüm malzemelerin iyice karışıp elastik bir hamur elde etmektir. Hamur ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Yoğurma süresi tamamlandıktan sonra hamur dinlendirilip mayalanmaya bırakılır.
Un, su, maya, tuz, şeker ve isteğe göre pekmez veya sıvı yağ ölçülerini hazırlayın.
Tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve yaklaşık 5 dakika hafifçe karıştırın, unun sıvılarla birleşmesini sağlayın.
Hamuru tezgaha alın ve elastik bir kıvam alana kadar yaklaşık 10–15 dakika yoğurun. (Hamur ele yapışmayacak, yumuşak ve pürüzsüz olmalı.)
Hamur toparlanıp pürüzsüz hale geldiyse, üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra simit şekli vermeden önce hafifçe 1–2 dakika daha yoğurabilirsiniz.
Şunlara da göz atın: