Simit Hamuru Geceden Yoğurulur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Simit hamuru geceden yoğrulabilir ve buzdolabında yavaş mayalanmaya bırakılabilir. Uzun bekleme süresi için maya miktarı azaltılmalı ve hamur streç filmle kapatılmalıdır. Sabah çıkarılıp şekil verildiğinde, simit daha aromalı ve gevrek olur.

Simit hamuru geceden yoğrulup buzdolabında bekletilebilir. Mayası azaltılmalı ve hamur streçle kaplanmalıdır. Sabah şekil verildiğinde lezzeti ve gevrekliği artar.

Soğuk fermantasyon yapılabilir

Hamur geceden yoğrulup buzdolabında yavaş mayalanmaya bırakılırsa sabaha daha lezzetli olur.

Mayay�� azaltmak gerekir

Uzun süre bekleyeceği için normalden daha az maya kullanılmalı.

Üzeri kapatılmalı

Hamur hava almaması için streç film veya kapakla kapatılmalı.

Şekil verme sabaha bırakılır

Geceden sadece yoğrulup dinlenmeye alınır; sabah çıkarılıp oda sıcaklığında bekletilir ve sonra simit şekli verilir.

Lezzet ve dokusu gelişir

Yavaş mayalanma sayesinde daha aromalı, gevrek dışı ve yumuşak içi olur.

  1. Şunlara da göz atın:
  2. Simit Hamuruna Yağ Konur Mu?
  3. Simit Hamuru Kaç Saat Mayalanır?
  4. Simit Hamuru Ne Kadar Bekletilir?
  5. Simit Yaparken Hangi Pekmez Kullanılır?
  6. Simit Neden Sertleşir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak