Şef Yılmaz Öztürk'ten 5 Nefis Tarif
Şef Yılmaz Öztürk, Fenomen Lezzetler kitabında birbirinden lezzetli 5 tarifini paylaştı. İşte, Şef Yılmaz Öztürk'ten mutlaka denemeniz gereken tarifler:
Şef Yılmaz Öztürk'ten 5 Nefis Tarif

Meslek hayatına 1998 yılında Ankara'da başlayan Şef Yılmaz Öztürk, Türkiye'nin bilinen mutfaklarında çalıştı. 2004 yılında Genç Aşçılar Yarışması'nda Gümüş Madalya aldı. 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Fakültesi'nde eğitmenlik yapan Yılmaz Öztürk, birçok restorana danışmanlık hizmeti verdi. 2012 yılında Alaçatı'da şef ve işletmeci olarak L'Escargot Restaurant'ı kurdu. İşte, Şef Yılmaz Öztürk'ten nefis tarifler:

  1. Şişte Palamut

şişte palamut

Mevsim güzeli palamut ile hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarif..

  1. Mercimek Yahnili Levrek

Yeşil mercimek ve levreğin en güzel uyumunu anlatan nefis bir tarif..

  1. Otlu Mücver

Klasik mücverden sıkılanlar için farklı bir alternatif.

  1. Etli Kısır

Bulgur ve et tartar ile hazırlanan nefis etli kısırın tadına doyamayacaksınız.

  1. Acı Çikolata

Karadut şerbeti ve baklava kıtırı ile zenginleştirilen acı çikolata tarifi.

Yazar:

Şef Yılmaz Öztürk

instagram.com/ylmzozturk


Şunlara da göz atın;

  1. Şef Fikret Özdemir'den tarifler
  2. Şef Claudio Chinali'den tarifler
  3. Şef Sedat Yaman'dan tarifler
  4. Şef Mithat Yalçınkaya'dan tarifler
  5. Şef Maksut Aşkar röportajı

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kurban Eti Yıkanıp Kıyma Olur Mu?
Kurban Etinden Kavurma Olur Mu?
Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?