Etli Kısır

Yılmaz Öztürk’ten hem yapımı kolay, hem de çok lezzetli kısır tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Dilerseniz, klasik kısır tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
5 dakika

Etli Kısır Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur + 2 su bardağı kaynar su
- 2 adet limon
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 demet nane (İnce kıyılmış)
- 1 bağ taze soğan (İnce kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Et tartar için
- 100 g bonfile
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
- Frenk soğan (İnce doğranmış)
- Nar ekşisi
- 1 adet lime (2’ye kesilmiş)
Etli Kısır Nasıl Yapılır?
- Köftelik bulguru kaynar su ile ıslatın ve yarım saat dinlendirin.
- Bulgur suyunu çektikten sonra yeşillikler hariç tüm malzemeyi içine ekleyerek güzelce yoğurun. Daha sonra yeşillikleri ekleyin ve iyice harmanlayarak bir tepsiye alın.
- Bonfileyi minik küpler halinde doğradıktan sonra hardal, sirke, tuz ve karabiberle harmanlayarak asitte pişmesini sağlayın
- Kısırı servis tabağına alın ve eti tepsiye kısırın üzerine serpiştiririn. ince doğranmış frenk soğanı ve nar ekşisi ilave ettikten sonra ızgaralanmış lime ile birlikte servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR