Pişi Neden Lastik Gibi Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişi lastik gibi olur çünkü hamur fazla yoğrulmuş veya çok unlu olabilir, bu da glutenin fazla gelişmesine yol açar. Ayrıca hamur yeterince mayalanmamışsa içi yoğun ve sert olur. Yağın çok soğuk veya çok sıcak olması da pişinin istenilen yumuşaklığı kaybetmesine neden olur.

Hamurun fazla yoğrulması pişiyi lastik gibi yapabilir. Yeterince mayalanmamış hamur da sert ve yoğun olur. Kızartma yağının sıcaklığı uygun değilse pişi istenilen yumuşaklığı kazanamaz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak