Pişi Hamuru Yapmanın 7 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişi hamurunu yumuşak ve kabarık yapmak için malzemeleri oda sıcaklığında kullanın ve hamuru ne çok sert ne de çok cıvık olacak şekilde yoğurun. Hamuru dinlendirmek, kabarmasını ve hafifliğini artırır. Kızartma yağını orta sıcaklıkta tutun ve hamurları kalabalık koymadan altın rengini alana kadar pişirin.

Hamuru hazırlarken un ve sıvıyı azar azar ekleyip kıvamı kontrol edin, fazla un pişiyi sertleştirir. Kabartma tozu veya maya kullanıyorsanız, hamurun dinlenmesine özen gösterin; bu hamurun kabarmasını sağlar. Kızartırken yağın çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin, aksi takdirde pişi ya çiğ kalır ya da fazla yağ çeker.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak