Ordövr Tabağı Nedir, Nasıl Hazırlanır?
Ordövr tabağı nedir? Sıcak ve soğuk ordövr tabağı nasıl hazırlanır? Ordövr tabağında neler olur? İşte, menülerinizi zenginleştirecek ordövr tabağı yapımı:
Ordövr Tabağı Nedir, Nasıl Hazırlanır?

Ordövr tabağı, ana yemeklerden önce sunulan iştah açıcı bir başlangıç yemeğidir. Fransızca kökenli bir kelime olan ordövr, 'esas yemeğin dışında' anlamına gelir. Ordövr tabağında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye değişse de, genel olarak aperatif tariflere ve mezelere yer verilir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan ordövr, ülkemizde 'meze tabağı' olarak da bilinir. Ordövr tabağında isteğe göre 7 ile 12 çeşit arası yiyecek bulunur. Bazı kültürlerde bu sayı daha fazla olabilir.




Ordövr Tabağında Neler Olur?

Sıcak Ordövr Tabağı

  1. Çeşitli patates kızartmaları
  2. Patates köfteleri
  3. Küçük et çeşitleri
  4. Kroketler
  5. Paneler
  6. Çin böreği, sigara böreği gibi küçük börek çeşitleri
  7. Sıcak kanepeler
  8. Küçük tostlar
  9. Sıcak sosis, salam, sucuk, tavuk ve et soteler
  10. Volovanlar
  11. Küçük kebaplar
  12. Peynirli sufle
  13. Ravioli ve lazanya




Soğuk Ordövr Tabağı

  1. Salatalar
  2. Zeytinyağlılar
  3. Karides çeşitleri
  4. Soğuk kanepeler
  5. Füme etler ve balıklar
  6. Peynir çeşitleri
  7. Midye çeşitleri
  8. Pateler
  9. Dolma çeşitleri
  10. Taramalar
  11. Havyar
  12. Mezeler
  13. Soğuk karides ve ıstakoz
  14. Soğuk kokteyller




Ordövr Tabağı Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Ordövr tabağında görsellik çok önemlidir. Bu yüzden hem mide, hem de göz zevkine hitap eden yiyecekler bir araya getirilmelidir.
  2. Ordövr tabağı servise yakın bir zamanda hazırlanmalı, bayatlamaması için üstü mutlaka kapatılmalıdır.
  3. Karışık ordövr tabağı yapılacaksa her çeşitten azar azar eklenmelidir.
  4. Menüde çorba varsa; Çorbadan önce soğuk ordövr, çorbadan sonra sıcak ordövr tabağı sunulmalıdır.
  5. Sunumu güzelleştirmek için büyük kaşıklar kullanabilirsiniz.
  6. Ordövr tabağına peynirli kabak rulo, bruschetta, acılı karides tempura, peynir ve somon rulo gibi farklı atıştırmalıklar ekleyebilirsiniz.
  7. Yemek sıralanışı; Soğuk ordövrler, çorbalar, sıcak ordövrler, balıklar, ana yemekler ve antreler şeklinde olmalıdır.


Şunlara da göz atın;

  1. Şarküteri tabağı nasıl hazırlanır?
  2. Peynir tabağı nasıl hazırlanır?
  3. Balık tabağı tarifleri
  4. Şık sunumlu ikramlıklar
  5. Misafire tuzlu ikramlıklar

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?