Kuru Patlıcan Dolması Kaç Dakika Haşlanmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru patlıcan dolması yapmadan önce patlıcanları ılık suda 30-60 dakika bekleterek yumuşatmak gerekir. Ardından kaynar tuzlu suda yaklaşık 15-20 dakika haşlanır, arada yumuşayıp yumuşamadığı kontrol edilir. Haşlanan patlıcanlar süzüldükten sonra dolma için hazır hale gelir.

Kuru patlıcanlar önceden ılık suda bekletilerek yumuşatılır. Daha sonra kaynar tuzlu suda 15-20 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülüp dolma için hazırlanır.

Patlıcanları hazırlama

Kuru patlıcanları yıkayıp, sap kısmını kesin. Eğer çok kalınsa, bıçakla hafifçe delikler açarak haşlandığında daha çabuk yumuşamasını sağlayın.

Islatma

Kuru patlıcanları ılık suda yaklaşık 30-60 dakika bekleterek yumuşatın. Bu işlem, haşlama süresini kısaltır ve patlıcanların daha eşit şekilde pişmesini sağlar.

Haşlama kabını hazırlama

Geniş bir tencereye su koyun, biraz tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynadığında patlıcanları içine dikkatlice yerleştirin.

Haşlama süresi

Kuru patlıcanları kaynar suda 15-20 dakika kadar haşlayın. Arada bir yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin; patlıcanlar parmağınla bastığında hafifçe çöküyorsa hazırdır.

Süzme ve soğutma

Haşlanan patlıcanları sudan alın, süz ve dolma için soğumaya bırakın. Artık iç harçla doldurmaya hazırdır.

Şunlara da göz atın:

  1. Kuru Patlıcan Dolmasının Yanına Hangi Çorba Gider?
  2. Kuru Patlıcan Dolması Nerenin Yemeğidir?
  3. 50 Tane Kuru Patlıcana Ne Kadar Pirinç Konur?
  4. Kuru Patlıcan Dolması Kısık Ateşte Mi Pişer?
  5. Kuru Patlıcan Dolmasında Hangi Pirinç Kullanılır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?