Kavurma nasıl yumuşak olur? Kurban kavurmasının yumuşak olması için 5 öneri
Kurban kavurmasının yumuşak olması için ne yapmak gerekir? Kavurma eti nasıl yumuşatılır? Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezi olan kurban kavurması yaparken dikkat etmeniz gereken 5 önemli püf nokta:

Kurban Bayramı için yumuşacık bir kavurma hazırlamaya ne dersiniz? Kurban Bayramının vazgeçilmezi olan kavurma, dinlendirilmiş kurban eti ile hazırlanır. Ancak bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde et sertleşir ve kayış kıvamına gelir. Bu da bayram sofralarında en istenmeyen durumlardan biridir. Kurban etini yumuşatmak ve leziz bir kavurma hazırlamak için bilmeniz gereken püf noktalarını yazımızda derledik. Peki  kavurma nasıl yumuşak olur? İşte, yumuşacık bir kavurma için 5 önemli püf noktası:

  1. Kavurma için etin sırt bölümünü kullanın.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların her bölgesinden farklı yemekler yapılır. Kavurma için en uygun olan bölüm, etin sırt kısmıdır. Kurbanın en lezzetli yerleri kontrfile, antrikot ve pirzola olarak sıralanabilir. Kavurma için koyun ve kuzunun but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kürek kısmından et almanız gerekir. Etleri kuşbaşı büyüklüğünde doğramanız daha iyi olacaktır. 

  1. Eti dinlendirin.

Kurban etinden kavurma yapacaksanız, mutlaka 1 gün dinlendirin. Kesimden sonra etin en az 3 saat dinlenmesi gerekir. Böylece et daha kolay kavrulur ve lezzetlenir. Ancak dediğimiz gibi vaktiniz varsa mutlaka 1 gün dinlendirmeye özen gösterin.

  1. İç yağları kullanın.

Kurban etini yumuşatmak ve lezzetlendirmek için, kendi iç yağını kullanın. Yapı tavada erittikten sonra üzerine etleri ekleyerek kavurma işlemine geçebilirsiniz. Kavurma esnasında farklı bir yağ kullanmayın.

  1. Eti mühürleyin.

İç yağı erittikten sonra, kavurma yapacağınız etleri yüksek ateşte mühürleyin. Mühürlenen etler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Mühürleme işlemi için tencere veya tavayı iyice ısıtmanız gerekir. Etleri mühürlerken kesinlikle çatal veya bıçak kullanmayın. Bu durum içindeki suyun akmasına neden olur. Mühürleme işleminden sonra bir parça tereyağı atın. Böylece et daha yumuşak olacaktır.

  1. Baharat ekleyin.

Kavurmayı lezzetlendirmek için, baharatları pişirme aşamasının sonlarına doğru eklemeniz gerekir. Kuru baharatlar servisten birkaç dakika önce ilave edilmelidir. Taze baharatlar ise servisten 10 dakika önce eklenmeli ve etle beraber kavrulmalıdır. Tuz ise en son atılacak baharattır.

Kurban bayramında en çok tercih edilen yemek, dana kavurmadır. Ancak farklı tatlar denemek isteyenler, kuzu kavurma, ciğer kavurma, çoban kavurma ve sebzeli sac kavurma gibi birbirinden lezzetli tarifleri de deneyebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kavurmalı tarifler
  2. Kurban eti nasıl kesilir?
  3. Kurban eti nasıl pişirilir?
  4. Kurban eti nasıl paketlenir?
  5. Kurban eti nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla