Krem Karamel Ne Zaman Ters Çevrilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Krem karamel, fırından çıktıktan sonra tamamen soğuyup buzdolabında dinlendikten sonra ters çevrilmelidir. Kenarları spatula ile ayırmak ve karamelin sıvı kalmasını sağlamak, çevrildiğinde parçalanmasını önler. Servis yaparken yavaş ve dikkatli olmak, karamel sosun düzgün akmasını ve krem karamelin bütün kalmasını sağlar.

Krem karamel, soğuduktan ve yeterince dinlendikten sonra tabaktan dikkatlice çıkarılmalıdır. Kenarlarından ayrılması ve karamelin akışkan olması, ters çevrildiğinde bütünlüğünü korumasını sağlar

Soğuduktan sonra

Fırından çıktıktan sonra krem karamel oda sıcaklığına gelene kadar soğumalıdır.

Buzdolabında dinlendikten sonra

En iyi sonucu almak için en az 2–3 saat veya tercihen bir gece buzdolabında dinlendirilmelidir.

Karamelin sıvı olduğundan emin olun

Üstteki karamel, krem karamelin üzerine düzgün yayılmış ve biraz sıvı kalmış olmalıdır.

Kenarlardan ayrıldığından emin olun

Krem karamelin kenarlarını bıçak veya spatula ile hafifçe ayırmak, ters çevirirken parçalanmasını önler.

Servis yaparken dikkatli ters çevirin

Tabak kullanarak, yavaş ve sabırlı bir şekilde ters çevirin; böylece karamel sos düzgün akar ve krem karamel bütün kalır.

Şunlara da göz atın:

  1. Krem Karamel Hangi Ülkeye Aittir?
  2. Krem Karamelin Piştiğini Nasıl Anlarız?
  3. Limonlu Krem Karamel Nasıl Yapılır?
  4. Krem Karamel Kalıptan Nasıl Çıkarılır?
  5. Krem Karamel Malzemeleri Nelerdir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak