Krem karamel, soğuduktan ve yeterince dinlendikten sonra tabaktan dikkatlice çıkarılmalıdır. Kenarlarından ayrılması ve karamelin akışkan olması, ters çevrildiğinde bütünlüğünü korumasını sağlar
Fırından çıktıktan sonra krem karamel oda sıcaklığına gelene kadar soğumalıdır.
En iyi sonucu almak için en az 2–3 saat veya tercihen bir gece buzdolabında dinlendirilmelidir.
Üstteki karamel, krem karamelin üzerine düzgün yayılmış ve biraz sıvı kalmış olmalıdır.
Krem karamelin kenarlarını bıçak veya spatula ile hafifçe ayırmak, ters çevirirken parçalanmasını önler.
Tabak kullanarak, yavaş ve sabırlı bir şekilde ters çevirin; böylece karamel sos düzgün akar ve krem karamel bütün kalır.
Şunlara da göz atın: