Kornişon Turşunun Suyu Neden Bulanık Olur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kornişon turşu suyunun bulanıklaşmasının başlıca nedeni fermantasyon sırasında çoğalan bakteriler ve mayalardır. Ayrıca sebzelerden gelen küçük lif ve parçacıklar suyu bulandırabilir. Tuz, sirke dengesi ve uygun sterilizasyon eksikliği de bulanıklığa yol açabilir.

Turşu suyu, turşu bekledikçe doğal olarak tortu ve bulanıklık kazanabilir. Yetersiz hijyen veya kavanozların tam steril edilmemesi de bulanıklığı artırır. Sıcak ortamda uzun süre saklanan turşularda bulanıklık daha sık görülür.

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde