Kolay Meyveli Tatlılar: Tadına Doyamayacağınız 30 Meyveli Tatlı Tarifi
Meyveli tatlılar nelerdir, nasıl yapılır? En lezzetli meyveli sütlü tatlılar hangileridir? İşte, sofralarınıza renk katacak birbirinden pratik 30 nefis meyveli tatlı tarifi:

Vitamin deposu olarak bilinen meyveler, yaz kış demeden sofralardaki yerini alır. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan meyveler, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Meyveleri sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, birbirinden lezzetli meyveli tatlıları yazımızda derledik. İşte, evde kolayca yapılan 30 farklı meyveli tatlı tarifi:

  1. İncirli Sütlaç


Malzemeler;

  1. 150 gr Pirinç
  2. 5 Su Bardağı Süt
  3. 5 Su Bardağı Su
  4. 5 Adet Damla Sakızı
  5. 1.5 Su Bardağı Şeker
  6. 10 Adet İncir
  7. 10 Adet Ceviz
  8. 1 Paket Vanilya
  9. 1 Su Bardağı Ufalanmış Fındık 

Yapılışı: Su bir tencereye alınır ve kaynatılır. Ardından içerisine pirinç eklenir ve tüm suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinçler lapalaşınca içerisine sütü ilave edin. Damla sakızını ve şekeri ilave edip karıştırın. Yarım saat kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilini ekleyin. (Pişerken eklerseniz acılaştırır.) Biraz ılıdıktan sonra içerisine 4 parçaya bölünmüş incirleri ve doğradığınız cevizleri ilave edip karıştırın.(Kaynarken eklerseniz malzemeleri yumuşatır.) Ardından servis edeceğiniz kaplara paylaştırın. Üzerlerini isteğe göre fındıkla süslendikten sonra servis edilir. 

  1. Armutlu Kek


Malzemeler;

  1. 4 Adet Yumurta
  2. 1 Su Bardağı Süt
  3. 150 gr Tereyağı
  4. 2 Paket Vanilya
  5. 3 Su Bardağı Un
  6. 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  7. 1 Paket Kabartma Tozu
  8. 1 Çay Kaşığı Karbonat
  9. Üzeri İçin;
  10. 5 adet Armut
  11. 2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker 

Yapılışı: Yumurta ve şeker derin bir kap içerisinde çırpılır ve köpük yapılır. Süt ve tereyağı bir kenarda güzelce karıştırılır. Köpük haline getirdiğimiz karışıma eklenir. Ardından kuru malzemelerin hepsi eklenerek çırpılır. Hazırlanan kek karışımını yağlanmış bir yuvarlak kalıp içerisine eklenir. İnce dilimler halinde kesilen armutlar üzerine dizilir. Esmer şeker üzerine serpilir ve ısınmış fırında 180 derecede 40-45 dk pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir. 

  1. Çilekli Su Muhallebisi


Malzemeler;

  1. 1 Kg Çilek
  2. 4 Yemek Kaşığı Nişasta
  3. 5 Yemek Kaşığı Şeker
  4. ½ Kase Badem 

Yapılışı: Tüm çilekler robotta püre haline gelene kadar çekilir. Bir ince kumaş ile süzülerek posası ayrılır. (Kalan posayla da dondurma yapabilirsiniz) Kalan suyu bir tencereye alıp içerisine nişasta eklenir. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Kıvam aldıktan sonra şekeri ekleyin.(Kaynamadan önce hafif yoğunken) Şeker eridikten sonra altı kapatılır. 4 adet kabın içerisine muhallebinin yarısı koyulur. Üzerine iri parçalar halinde doğranmış bademler eklenir ve kalan muhallebi üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir. 

  1. Yoğurtlu ve Meyveli Puding


Malzemeler;

  1. 1 Paket Sade Puding
  2. ½ Litre Süt
  3. ½ Su Bardağı Şeker
  4. 1 Su Bardağı Çekirdeksiz Kiraz (isteğe göre)
  5. 1 Su Bardağı Dilimlenmiş Şeftali
  6. 1 Su Bardağı Orman meyvesi (isteğe göre)
  7. 2 Çay Bardağı Yoğurt
  8. ½ Su Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf 

Yapılışı: Hazır pudingi bir tencere içerisinde süt ile pişirilir.(Üzerindeki yapılışına göre) Biraz soğumaya bırakın ve bir çırpma kapı içerisinde yoğurt ile çırpılır. Bir tarafta geri kalan malzemelerin hepsini harmanlayıp kasenin dibine eklenir. Üzerine pudingli karışım dökülür. Üzerine tekrar meyve eklenir ve tekrar üzeri pudingli karışımla kapatılır. Dolapta 2-3 saat soğutulur ve servis edilir.

  1. Muzlu Çikolatalı Kek


Malzemeler;

  1. 3 Adet Yumurta
  2. 1 Su Bardağı Şeker
  3. ¼ Su Bardağı Zeytinyağı
  4. 1 Paket Vanilya
  5. 2.5 Su Bardağı Un
  6. 160 gr Damla Çikolata
  7. 3 Adet Küçük Boy Muz
  8. 1 Su Bardağı Süt
  9. 1 Paket Kabartma Tozu

Yapılışı: Şeker ve yumurta derin bir kapta köpük köpük olana dek çırpılır. İçerisine yağ, süt ve ezilmiş muz eklenir. Ardından tüm kuru malzemeler eklenir ve çırpılır. Kek Hamuru hazırlandıktan sonra içerisine damla çikolatalar eklenir ve yağlanan baton kalıbın içerisine dökülür. 180 derecede 35-40 dk pişirilir. (Pişene kadar kapak açılmamalı yoksa kek söner ve hamurumsu bir kıvam alır. Ardından soğutulur ve kalıptan çıkartıldıktan sonra servis edilir. İsteğe göre üzerini çikolata sosuyla zenginleştirebilirsiniz. 

  1. Meyveli Magnolia


Malzemeler;

  1. 1 Litre Süt
  2. 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  3. 3 Yemek Kaşığı Un
  4. 1 Adet Yumurta (Sadece sarısı)
  5. 1 Paket Vanilya
  6. 1.5 Su Bardağı Şeker
  7. Çilek, Muz, Orman Meyveleri kullanılabilir.
  8. 1 Paket Bebek Bisküvisi
  9. (İsteğe göre 1 paket kremşanti veya labne eklenebilir) 

Yapılışı: Süt ile birlikte tüm malzemeler tencereye alınır. Güzelce karıştıktan sonra ocakta kısık ateşte kaynayana ve kıvam alana kadar karıştırılır. İsteğe göre şanti veya labne peyniri biraz ılıdıktan sonra eklenebilir. Bir bardak içerisinde önce muhallebi sonra meyveler eklenir. Bisküvi parçaları eklendikten sonra üzerine tekrar muhallebi eklenir. Buzdolabında 2-3 saat soğuduktan sonra istenilen meyvelerle süslenir ve servis edilir.

  1. Böğürtlenli ve Labneli Crumble


Malzemeler;

  1. 500 gr Dondurulmuş Böğürtlen
  2. 50 gr pudra şekeri
  3. 100 gr Süt
  4. 1 Çay Bardağı Şeker
  5. 3 adet yumurta sarısı
  6. 2 Yemek Kaşığı Un
  7. 1 paket vanilya
  8. 250 gr Labne Peyniri
  9. 100 gr Yulaflı Bisküvi
  10. 50 gr Tereyağı 

Yapılışı: Süt, yumurta, şeker, un ve vanilya bir tencere içerisine eklenir. Karışım kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra içerisine labne peynirini ekleyip çırpın. Bisküvi ve tereyağını bir tavada kavurulur. Böğürtlenler bir kapta pudra şekeriyle karıştırılır. Derin bir borcama önce meyve üzerine krema ve en üste hazırlanan bisküvili crumble eklenir ve dolapta soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir. 

  1. Orman Meyveli Cheesecake


Malzemeler;

  1. 500 gr Labne Peyniri
  2. 200 ml Krema
  3. 1,5 Su Bardağı Şeker
  4. 4 yemek Kaşığı Un
  5. 4 Adet Yumurta ve 1 Adet Yumurtanın Sarısı
  6. 1 Paket Vanilya
  7. Alt tabanı için:
  8. 2 Paket Yulaflı Bisküvi
  9. 100 gr Eritilmiş Tereyağı
  10. Sosu için:
  11. 250 gr Orman Meyvesi
  12. 5 Yemek Kaşığı şeker
  13. 2 Yemek Kaşığı Nişasta (1 çay bardağı su ile eritilir)
  14. 1 Su Bardağı Su
  15. 1 Paket Vanilya 

Yapılışı: Bisküvi ve tereyağı rondodan çekilir. Sos için tüm malzemeler eklenir ve kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilyası eklenir. Kelepçeli kalıp yağlanır ve üzerine bisküvili taban eklenir. Labne peynir bir kapta 3 dk çırpılır. Krema da bir kap içerisinde çırpılır ve ikisi de birleştirilir ve şekerle çırpılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve vanilya eklenir ve 3 dk  daha çırpılır Harcın dökülmemesi için kalıbın etrafı folyo ile kaplanır. Harç kalıba dökülür ve tezgaha vurulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk ardından 10 dk 160 derecede pişirilir. Fırında 1 saat bekler ve kapak açılmaz. Fırının içerisinde mutlaka bir kap içerisinde su olmalıdır. Fırından çıkınca sallarken oynamıyorsa cheesecake hazırdır. Soğuduktan sonra sos ile süslenir ve servis edilir. 

  1. İncir Uyutması


Malzemeler;

  1. 16 Adet Taze İncir
  2. 4 Su Bardağı Süt
  3. 1 Paket Vanilin 

Yapılışı: İncirler yıkandıktan sonra doğranır. Bir tencerede sütü mayalama sıcaklığına kadar ısıtılır. (max 50-60 derece) İçerisine incirler eklenir ve blender ile çekilir.(İsteğe göre parçalıda kalabilir.) Kaselere koyulur ve üzeri kapatılır. 2.5-3 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. 2 -3 saat dolapta bekletilir ve servis edilir. 

  1. Kirazlı Gül Kurabiyesi


Malzemeler;

  1. 250 gr Tereyağı
  2. 1 Adet Yumurta
  3. 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  4. 1 Çay Bardağı Nişasta
  5. 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  6. 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  7. 1 Paket Vanilya
  8. Yarım Paket Kabartma Tozu
  9. 4 ,5- 5 Su Bardağı Un
  10. İç malzemesi için;
  11. 1 Kase Çekirdeksiz Kiraz
  12. 1 Çay Bardağı Şeker
  13. ½ Yemek Kaşığı Nişastası
  14. ½ Fincan Su
  15. Üzeri için;
  16. Pudra şekeri 

Yapılışı: Dolgusu için kiraz ve şeker bir tencereye alınır. Kaynadıktan sonra 15 dakika pişirilir. Ardından nişasta eklenir ve blenderdan geçirilir. 10 dk daha kıvam alana kadar kaynatılır ve soğutmaya alınır. Hamur için bir kap içerisine un hariç diğer malzemeler eklenir. Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur rulo haline getirilir ve küçük parçalar elde edilir. Bezeler el ile yuvarlak haline getirilir ve dolgu eklenerek gül şekli verilir. Yağlı kağıt serili bir tepsiye koyulduktan sonra 180 derecede 15 dk pişirdikten sonra üst ayar kapatılır ve 25 dk daha pişirilir. Kurabiyeler piştikten sonra pudra şekeriyle servis edilir. 

  1. Çilekli Bisküvili Pasta


Malzemeler;

  1. 1 Paket Petit Beurre Bisküvi
  2. 2 Su Bardağı Süt
  3. 1 Adet Yumurta Sarısı
  4. 2 Yemek Kaşığı Un
  5. 1 Yemek Kaşığı Nişasta 
  6. 1/2 Su Bardağı Şeker
  7. 1/4 Su Bardağı Krema 

Yapılışı: Bir tencere içerisine süt ve yumurta eklenir ve çırpılır. Kuru malzemeler eklenir ve çırpılır.(Topaklanmayı engellemek için) Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Piştikten sonra krema eklenir ve çırpılır. 21/21 cm kare veya 21 cm yuvarlak bir fırın kabı streç filmle kaplanır. Kenarlarına ikiye kesilmiş çilekler dik şekilde yerleştirilir. En alt kata bir sıra bisküvi dizilir. Üzerine kremanın yarısı dökülür ve tekrar bisküvi dizilir. En üstüne kalan krema eklenir. Ardından 2-3 saat buzdolabında bekledikten sonra üzeri çileklerle süslenerek servis edilir. Dilerseniz, bisküvileri dik bir şekilde yerleştirerek de pasta yapabilirsiniz.

  1. Kavunlu Dondurma


Malzemeler;

  1. 1 Adet Orta Boy Kavun
  2. 1 Paket Krema
  3. 1 Su Bardağı Şeker
  4. 1 Su Bardağı Süt
  5. 1 Paket Vanilya 

Yapılışı: Kavunlar soyulur ve dilimlenir ardından robotta püre haline getirilir. Süt ve şeker bir tencere içerisinde şeker eriyene kadar ısıtılır. Ardından soğuması için kenara alınır. Bir kap içerisinde krema kabarana kadar çırpılır. İçerisine sütlü karışım ve kavun eklenir ve karıştırılır. Soğuğa dayanıklı bir kap içerisine alınır. Üzeri kapatılır ve 4-5 saat buzlukta dondurulur. Ardından istenilen şekilde servis edilir. 

  1. Şeftalili Yoğurtlu Dondurma


Malzemeler;

  1. 2 Adet Büyük Boy Şeftali
  2. 1 Paket Vanilya
  3. 8 Yemek Kaşığı Şeker
  4. 500 gr Yoğurt (ev yoğurdu olmasın) 

Yapılışı: Şeftaliler soyulur ve rende ile rendelenir. Üzerine 2 kaşık şeker ilave edilir ve harmanlanır. Yoğurt ve diğer malzemeler bir kaba alınır. Şeftalilerde üzerine eklenir ve hepsi karıştırılır. Kapaklı bir kap içerisine alınır ve 4-5 saat dondurulur. Ardından isteğe göre servis edilir. 

  1. Kirazlı Sorbe


Malzemeler;

  1. ½ kg Kiraz
  2. 100 gr Toz Şeker
  3. 100 ml Su 

Yapılışı: Kirazın çekirdekleri çıkarılır. Ardından 1 saat dolapta dondurulur. Su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır ve şerbeti hazırlanır. Donmuş kirazlar ve ılık şerbet robottan geçirilir. Karışım bir kaba alınır ve 2 saat dondurulur. Donduktan sonra servis edilir. 

  1. Taze İncirli Panna Cotta


Malzemeler;

  1. 5 Su Bardağı Krema
  2. 10 Adet Taze İncir
  3. 6 Adet Yaprak Jelatin
  4. ½ Su Bardağı Su 

Yapılışı: Krema ve şeker bir tencere içerisine alınır. Soğuk su içerisinde jelatinler yumuşayana kadar bekletilir. Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alınır. İncirler doğranır ve sıcak kremaya eklenir. Blender ile malzemeler çekilir. Yumuşayan jelatinlerde eklenerek tekrar çekilir. Kaselere alınır ve 2-3 saat dolapta bekletilir. Soğuduktan sonra servis edilir. 

  1. Armut Tatlısı


Malzemeler;

  1. 4 Adet Armut
  2. 1.5 Su Bardağı Su
  3. 1 Bardak Şeker
  4. Karanfil
  5. Kabuk Tarçın
  6. Üzeri İçin;
  7. Fındık 

Yapılışı: Armut soyulduktan sonra ikiye bölünür ve içleri temizlenir. Tencereye su, şeker, karanfil, tarçın ve ayva çekirdekleri eklenerek güzelce karıştırılır ve yoğunlaşana kadar pişirilir. Armut tatlısı soğumaya alınır. Soğuyan ayvalar 1 saat dolapta bekledikten sonra üzerine fındık serperek servis edilir. 

  1. Sütlü Armut Tatlısı


Malzemeler;

  1. 2 Adet Armut
  2. 1 Çay Bardağı Şeker
  3. 1 Çay Bardağı Süt
  4. 1 Su Bardağı Su
  5. 2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
  6. 1 Adet Çubuk Tarçın 

Yapılışı: Armutlar soyulur ve dilim şeklinde doğranır. Tencereye armut ve şeker eklenir ve yumuşayana kadar kaynatılır. Ocaktan almadan önce tarçın eklenir. Armutlar servis kaselerine alındıktan sonra üzerine süt eşit bir şekilde dökülür. En son olarak Hindistan cevizi serpilir ve servis edilir. 

  1. Vişneli Kup


Malzemeler;

  1. 1 Litre Süt
  2. 1 Su Bardağı Şeker
  3. 3 Yemek kaşığı un
  4. 3 Yemek kaşığı nişasta
  5. 1 Paket Bisküvi
  6. 1 Paket Şanti
  7. Üzeri için;
  8. 1 Paket Sade puding
  9. 3. 5 Su Bardağı Vişne Suyu 

Yapılışı: Bisküviler rondodan kum gibi çekilir. Kupların tabanına dökülür. Bir tencerede muhallebinin tüm malzemeleri karıştırılır. (Şanti hariç) Altı kısık olarak açılır ve kaynayıp kıvam alana kadar devamlı karıştırılır. Hafif ılıdıktan sonra içerisine krem şanti eklenir ve çırpılır. Muhallebi de kuplara eşit şekilde yarım dolduracak kadar eklenir. Bir tencereye vişne suyu ve puding alınır ve kısık ateşte kaynayana ve kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kupların geri kalan yarısına da vişneli sos eklendikten sonra 2-3 saat buz dolabında soğutulur. İsteğe göre süslenerek servis edilir. 

  1. Çilekli Dondurma


Malzemeler;

  1. 500 gr Orta Boy Çilek
  2. 1 Paket Şanti veya 200 ml krema
  3. 3 Çay Bardağı Pudra şekeri 
  4. 1 Su Bardağı Soğuk Süt
  5. 1 Yemek Kaşığı Salep 

Yapılışı: Çilekler dondurucuya atılır ve 1 saat beklenir. Başka bir kapta süt ve krema iyice çırpılır. Çilekler donduktan sonra rondodan geçirilir. Süt ve kremaya şeker, çilek ve salep eklendikten sonra mixerle şeker eriyene kadar çırpılır. Derin ve kapaklı bir kap içerisine alınır ve buzlukta 4-5 saat dondurulur. Donduktan sonra servis edilir. 

  1. Karpuz Sorbe


Malzemeler;

  1. 1,5 kg. Çekirdeksiz Karpuz
  2. Yarım Limon Suyu
  3. 2 Yemek Kaşığı Şeker 

Yapılışı: Tüm malzemeler bir kap içerisine alınır. Hepsi blenderdan geçirilir ve püre haline getirilir. Karışımı plastik ve geniş bir kap içerisine ekledikten sonra yayılır. Ardından 2-3 saat buzlukta dondurulur. Donduktan sonra servis edilir. 

  1. Chia Puding


Malzemeler;

  1. 6 yemek kaşığı chia tohumu
  2. 2 Su Bardağı Süt
  3. 1 Paket Vanilya
  4. 1 Yemek Kaşığı Bal
  5. Çilek (Çilek yerine armut, elma, böğürtlen, kiraz gibi farklı meyveler de kullanabilirsiniz)
  6. File Badem 

Yapılışı: Chia tohumları, süt, vanilya ve bal ağzı kapalı bir kap içerisinde karıştırılır. Buzdolabında 2 saat ara sıra karıştırılarak bekletilir ve kıvam alması beklenir. Bir yandan çilekler küp küp doğranır. Karışım bir kase içerisine alınır ve üzeri çilekler ve bademlerle süslenir. Servis edilir. 

  1. Çilekli Yoğurt


Malzemeler;

  1. 250 gr Çilek
  2. 3 Yemek Kaşığı Chia Tohumu
  3. Hindistan Cevizi Rendesi
  4. 2 Yemek Kaşığı Bal
  5. 2 Su Bardağı Yoğurt 

Yapılışı: Çilekler yıkandıktan sonra küp küp doğranır. Bir kap içerisinde yoğurt, bal ve Hindistan cevizi karıştırılır. Kupların içerisine chia tohumları eklenir. Üzerine yoğurt dökülür ve dolapta soğutulur. En son olarak çilekler eklenir ve servis edilir. 

  1. Çikolata Kaplı Muz Kebabı


Malzemeler;

  1. 2 Adet Orta Boy Muz
  2. ½  Kivi
  3. ½ Ananas
  4. 12 adet ikiye bölünmüş Çilek
  5. ½ Su Bardağı Dövülmüş Fıstık
  6. Şiş
  7. 200 gr Eritilmiş Çikolata 

Yapılışı: Şişlere sırasıyla doğranmış muz, kivi, ananas ve çilekler geçirilir. Her bir şiş için aynı işleme devam edilir. Eritilmiş çikolataya şişlerimizi batırarak kaplayalım. (Meyvelerin kararmasını da önler) Üzerini fıstıklarla süsledikten sonra yağlı kağıt üzerine alalım. Buzdolabında yarım saat bekledikten sonra servis edilir. 

  1. Meyveli Bisküvili Pasta


Malzemeler;

  1. 300 gr Çilek
  2. 150 gr Kivi
  3. 2 Adet Muz
  4. 2 Paket Krem şanti
  5. 2 Su Bardağı Süt
  6. 3 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
  7. 1 Paket Yulaflı Bisküvi
  8. 1 Çay Bardağı Damla Çikolata
  9. Üzeri İçin:
  10. Çikolata Sosu

Yapılışı: Krem şanti ve soğuk süt mikserle çırpılır ve koyulaştırılır. Ardından meyveler küp küp doğranır. Bisküviler el ile küçük parçalar halinde kırılır. Tüm malzemeler hazırlanınca krem şantiyle buluşturulur. 3-4 saat buzlukta dondurulduktan sonra çikolata sos ile servis edilir. 

  1. Armutlu Tavuk Göğsü


Malzemeler;

  1. 120 gr Tereyağı
  2. 1 Su Bardağı Elenmiş Un
  3. 1,5 Su Bardağı Şeker
  4. 1 Litre Süt
  5. 1 Paket Vanilya
  6. Armutlu Sos;
  7. 3 Adet  Sert Armut 
  8. 2 Yemek Kaşığı Şeker
  9. 2 - 3 Adet Karanfil
  10. ½  Çay Bardağı Su
  11. ½  Çay Bardağı İri Kırılmış Ceviz 

Yapılışı: Tavuk göğsü için tüm malzemeler tencereye alınır. (vanilya hariç) Kısık ateşte kıvam alıp göz göz olana kadar pişirin. Bir borcam içerisine dökerek yayın. Üzeri için Armutlar küp küp doğranır. Bir tava içerisine şeker, su, karanfil eklenir. Armutlar yumuşayana kadar pişirilir ve sosta üzerine dökülür. Dolapta 2 saat soğuduktan sonra ceviz ile süslenerek servis edilir. 

  1. Dondurmalı Şeftalili Sandviç


Malzemeler;

  1. Vanilyalı Dondurma
  2. 75 gr tereyağı
  3. ½ Su Bardağı Esmer Şeker
  4. 1 Adet Yumurta
  5. 2 Yemek Kaşığı Kakao
  6. 1 Paket Vanilya
  7. 150 gr Un
  8. 2 Adet Şeftali 

Yapılışı: Şeftaliler çok küçük küpler halinde doğranır. Dondurmayla karıştırılır. Tereyağı, yumurta, şeker, un, kakao ve vanilya yoğurulur. Dolap içerisinde 30 dk dinlendirilir. Yuvarlak ve ince şekiller verdikten sonra fırın kağıdına koyulur. 180 derece 15 dk pişirilir ve soğumaya bırakılır. İçerisine şeftalili dondurmaya yuvarlak şekiller verdikten sonra eklenir ve servis edilir. 

  1. İrmikli Yaz Tatlısı


Malzemeler;

  1. 1 litre süt
  2. 1, 5 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı irmik
  4. 1 su bardağı hindistan cevizi
  5. 1 paket vanilya
  6. Üzeri İçin;
  7. 2 adet muz
  8. 10-15 tane çilek (Çilek yerine kırmızı erik de kullanabilirsiniz)
  9. Sos İçin;
  10. 1 paket çilekli jel 

Yapılışı: Süt, irmik ve şeker bir tencere içerisine alınır ve karıştırılır. Ocakta kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içerisine vanilya ve hindistan cevizi eklenir. Bir borcam içerisine alınır ve dolapta soğumaya bırakılır. Hazır jel hazırlanır ve oda üzerine dökülür ve tekrar dolaba alınır. Üzeri için meyveler doğranır ve dolaptan çıktıktan sonra süslenerek servis edilir. 

  1. Şeftalili Dondurma Sosu


Malzemeler;

  1. 2 Adet Şeftali
  2. 3 Yemek Kaşığı Şeker
  3. ½ Su Bardağı Su 

Yapılışı: Şeftaliler küçük küpler halinde doğranır. Orta boy bir tava içerisine tüm malzemeler eklenir. Şeftalilerin yumuşaması sağlanır. Koyu bir kıvama gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Dondurma üzerinde servis edilir. 

  1. Yaz Meyveli Donmuş Yoğurt


Malzemeler;

  1. 10 Adet Çilek
  2. 1 Adet Şeftali (Böğürtlen de kullanılabilir)
  3. 1 Adet Muz
  4. 2 Su Bardağı Yoğurt
  5. 3 Yemek Kaşığı Bal
  6. ½ Su Bardağı Hindistan Cevizi Rendesi
  7. 1 Paket Vanilya
  8. Üzeri İçin;
  9. 100 gr Eritilmiş Bitter Çikolata 

Yapılışı: Tüm meyveler küçük küpler halinde doğranır. Bir kap içerisinde yoğurt, bal, vanilin ve hindistan cevizi iyice karıştırılır. Karışıma meyveler eklenir. Düz bir tepsi üzerine yağlı kağıt koyulur ve karışım yayılır. 1 saat dondurucuda kaldıktan sonra üzerine eritilmiş çikolata uzun çizgiler şeklinde süslenir. Tekrar 1 saat daha buzlukta kaldıktan sonra servis edilir. Şeftali ve muz yerine kırmızı orman meyveleri de kullanabilirsiniz. 

  1. Çilekli Parfe


Malzemeler;

  1. 2 paket krem şanti
  2. 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  3. 2 su bardağı soğuk süt
  4. 2 paket petibör bisküvi
  5. 1 su bardağı çilek
  6. 1/2 çay bardağı damla çikolata
  7. 1 yemek kaşığı antep fıstığı içi 

Yapılışı: Krem şanti, pudra şekeri ve süt mikserle çırpılarak hazırlanır ve dolaba alınır. Çilekler küp halinde doğranır. Bisküviler el yardımı ile küçük parçalara haline getirilir. Krem şantili karışıma çilek, damla çikolata, bisküvi, antep fıstığı eklenir. Güzelce karıştıktan sonra soğuğa dayanıklı kaselere koyularak buzdolabında 2 saat dondurulur. Donduktan sonra isteğe göre süslenerek servis edilir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Pratik meyveli tatlılar
  2. Çilekli tatlılar
  3. Elmalı tatlı tarifleri
  4. Armutlu tatlılar
  5. Böğürtlenli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?