Kış için fasulyeleri hazırlarken taze ve diri olanları seçmek en iyisidir. Kısa bir süre haşlayıp soğuk suya alarak renk ve tazeliğini koruyabilirsiniz. Dondurucuya veya kavanoza uygun şekilde saklayarak kış boyunca lezzetinden faydalanabilirsiniz.
Mevsiminde, taze ve sert olan fasulyeleri seçin. İri ve kılçıklı fasulyeler yerine ince, kırıldığında "çıt" edenleri tercih edin.
Baş ve uç kısımlarını koparın, kılçıklarını ayıklayın. Fasulyeleri pişireceğiniz şekle göre (enine veya boyuna) doğrayın. Bol suda yıkayıp süzün.
Fasulyeleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın, ardından hemen buzlu suya alın. Bu yöntem hem rengini hem de vitaminlerini korur.
Dondurucu için: Fasulyeleri porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetlerine koyun, havasını alarak kaldırın.
Konserve için: Kavanozlara fasulyeleri yerleştirin, üzerine kaynar su ve biraz tuz ekleyin. Kapaklarını sıkıca kapatıp kaynatarak sterilize edin.
Şunlara da göz atın:
Kışlık Patlıcan Kurusu Hazırlamanın 5 Püf Noktası
Evde Kışlık Siyah Zeytin Yapmak İçin 4 İpucu