Lahanaları kavanoza doldururken arada hava kalmamasına özen gösterin. Turşuyu yaparken tuz oranını dengede tutmak, lezzetin oturmasını sağlar. Olgunlaşma süresince turşuyu ara ara kontrol etmek, bozulmayı önler.
Gevşek yapraklı lahanalar yumuşar, en iyi sonuç için sert başlı lahanaları tercih edin.
İyotlu değil, iri taneli kaya tuzu kullanın; az tuz bozulmaya, fazla tuz ise aşırı sertleşmeye yol açar.
Kavanoza bastırarak doldurun ki arada hava kalmasın, yoksa turşu çabuk bozulur.
Turşunun tadını tam oturtması için direkt güneş görmeyen, serin bir yerde 3–4 hafta bekletin
Şunlara da göz atın:
Kışlık Taze Fasulye Hazırlamak İçin 4 Tüyo
Kışlık Patlıcan Kurusu Hazırlamanın 5 Püf Noktası