Keçi Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?
Keçi sütü sabunu cilde faydalı mı? Keçi sütü sabunu neye iyi gelir? İşte, son dönemlerde adını sık sık duyduğumuz keçi sütü sabununun sağlık açısından faydaları:

Kozmetik sektöründe sabun seçenekleri oldukça fazladır. Hangi sabun size ve cildinize iyi gelecek bilmesi ve seçmesi zor. Ticari amaçlı üretilen birçok sabun gerçek doğal sabun değildir. Araştırmalara göre piyasadaki yalnızca birkaç sabun gerçek sabun iken, temizleyicilerin çoğu sentetik deterjan ürünleridir. Keçi sütü sabunu, sabunlaştırma işlemiyle yapılan geleneksel bir sabundur. Doymuş ve doymamış yağ oranı doğal olarak yüksek olan keçi sütü, kremsi, yumuşak ve besleyici bir sabun oluşturur.


Doğal sabunların popülaritesinin arttığı bu günlerde keçi sütü sabununun özellikleri ve faydalarından bahsedeceğimiz bir yazı hazırladık. Sizde hazırsanız yazının detayları aşağıda. 


Önemli Not:

Özellikle kimyasal ilaç bazlı sabunlar kullanmadan önce ya da cildinizdeki bir sıkıntıyı çözme amaçlı doğal sabunlara yönelmeden önce bir uzmana danışınız.  


Keçi Sütü Sabununun Faydaları Nelerdir?

Keçi sütü sabunu, cildinizin harika görünmesini ve hissetmesini sağlamaya yardımcı olabilecek birçok faydalı özelliğe sahiptir.

  1. İyi Bir Temizleyici

Ticari olarak üretilen sabunların çoğu, cildinizi doğal nem ve yağlardan arındırarak kuru ve gergin hissetmenize neden olan sert yüzey aktif maddeler içerir. Cildiniz temizledikten sonra yoğun kuruluk hissedersiniz. Cildinizin doğal nemini korumak için cilt bariyerindeki doğal yağları çıkarmayan ürünler kullanmak en iyi yöntemdir. Keçi sütü sabunu yüksek miktarda yağ, özellikle kaprilik asit içerir ve cildin doğal yağ asitlerini çıkarmadan kiri ve kalıntıları nazikçe temizlemeye olanak tanır. Temizleme işleminden sonra su bazlı hafif bir krem ile cildinizi nemlendirebilirsiniz. 

  1. Besin Değerli Açısından Zengindir

Keçi sütü, cilt zarının büyük bir bölümünü oluşturan yağ asitleri ve kolesterol açısından zengindir. Cildinizde bu bileşenlerin eksikliği kuruluğa ve tahrişe neden olabilir. Ayrıca süt, yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğu gösterilen yağda çözünen bir vitamin olan iyi bir A vitamini kaynağıdır. Selenyum deposudur ve bu sayede kuru cilt hastalıklarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, keçi sütü sabunundaki besin seviyeleri büyük ölçüde üretim sırasında eklenen süt miktarına bağlıdır ve bu genellikle özel bilgidir. 



  1. Kuru Cilde İyi Gelir

Cildin kuru olması birçok nedene bağlıdır. Ciddi bir kuruluk problemi yaşıyorsanız bir uzman doktora danışarak tahlillerinizi yaptırabilirsiniz. Ancak basit bir neden ile bakılırsa cilt kuruluğu düşük su seviyesinden kaynaklanıyor olabilir. Normalde cildinizin lipid bariyeri nem kaybını yavaşlatır. Bu nedenle düşük lipid seviyeleri aşırı nem kaybına ve kuru, tahriş olmuş ve gergin cilde neden olabilir. Sedef hastalığı ve egzama gibi belirli kuru cilt rahatsızlıkları olan kişilerin ciltlerinde kolesterol, seramidler ve yağ asitleri gibi lipit seviyeleri genellikle daha düşüktür. Kuru cildi iyileştirmek için lipit bariyeri restore edilmeli ve yeniden nemlendirilmelidir. Keçi sütü sabununun yüksek kolesterol ve yağ asidi seviyeleri, daha iyi su tutulmasına izin vermek için nem sağlarken eksik yağların yerini alabilir.

  1. Doğal Peeling 

Keçi sütü sabunu, cildinizi pul pul dökebilecek bileşikler içerir. Alfa-hidroksi asitler (AHA'lar), doğal pul pul dökülme yetenekleri nedeniyle yara izleri, yaşlılık lekeleri ve hiperpigmentasyon gibi çeşitli cilt durumlarını tedavi etmek için kullanılır. Keçi sütü sabununda bulunan ve doğal olarak oluşan bir AHA olan laktik asidin, ölü deri hücrelerinin üst katmanını nazikçe çıkararak daha genç bir cilde izin verdiği gösterilmiştir. Dahası, laktik asit en nazik AHA'lardan biri olarak bilinir ve bu da onu hassas cilde sahip olanlar için tercih edilesi bir sabun haline getirir. 

  1. Cildin Sağlıklı Sistemini Destekler

Sağlıklı bir cilt mikrobiyomunu destekler. Keçi sütü sabunu, cildinizin yüzeyinde sağlıklı bakteri toplanması olan sağlıklı bir cilt mikrobiyomunu destekleyebilir. Nazik kir çıkarıcı özellikleri nedeniyle cildinizin doğal lipidlerini veya sağlıklı bakterilerini soymaz. Cildinizin mikrobiyomunu korumak, patojenlere karşı bariyerini iyileştirerek akne ve egzama gibi çeşitli cilt bozukluklarını potansiyel olarak önler. Ayrıca keçi sütü, laktik asit üretiminden sorumlu olan Lactobacillus gibi probiyotikler içerir. Cilt de dahil olmak üzere vücutta iltihap önleyici etkileri olduğu gösterilmiştir.

  1. Akneyi Önleyebilir

Laktik asit içeriği nedeniyle keçi sütü sabunu akneyi kontrol etmeye veya önlemeye yardımcı olabilir. Laktik asit, gözenekleri kir, yağ ve aşırı sebumdan temizleyerek akneyi önlemeye yardımcı olan ölü cilt hücrelerini nazikçe temizleyen doğal bir peelingtir. Ayrıca keçi sütü sabunu naziktir ve cildin nemini korumaya yardımcı olabilir. Bu, cildi kurutabilen ve potansiyel olarak aşırı yağ üretimine ve tıkanmış gözeneklere yol açabilen sert bileşenler içeren birçok yüz temizleyiciden farklıdır. Umut verici olsa da akne tedavisi kişiden kişiye değişir. Bu nedenle, cildiniz için en iyi ürünü kullandığınızdan emin olmak için dermatoloğunuza veya başka bir sağlık uzmanına danışın.


Şunlara da göz atın;

  1. Eşek sütü sabununun faydaları nelerdir?
  2. Badem sütü neye iyi gelir?
  3. Doğal cilt maskeleri
  4. Hodan yağı faydaları nelerdir?
  5. Gül suyu nasıl kullanılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı