Kaynayan Etin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Etin lokum gibi yumuşak olması için doğru et seçimi, pişirme tekniği ve sabır çok önemlidir; kaynayan etin sertleşmesini önlemek için eti oda sıcaklığına getirmek, kısık ateşte uzun süre pişirmek ve gerekirse marine yöntemlerinden faydalanmak en etkili çözümlerdir.

Et, mutfaklarımızda hem günlük yemeklerde hem de özel davet sofralarında başrolü üstlenen en önemli protein kaynaklarından biridir. Ancak birçok kişi et pişirirken sertleşmesinden şikâyet eder. Özellikle haşlama, çorba veya yahni gibi yemeklerde etin kaynarken sertleşmesi yaygın bir sorundur. Oysa doğru yöntemler uygulandığında kaynayan et, hem lezzetini kaybetmez hem de lokum gibi yumuşacık olur. İşte kaynayan etin yumuşak olması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak